Αρχίζει η δίκη για τους "Πυρήνες"

17.1.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη των 13 κατηγορουμένων, εκ των οποίων παρόντες θα είναι μόνο οι εννέα, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Η έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης έρχεται σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος των απειλών που εκτόξευσε η οργάνωση στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε το πρόσφατο χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που θα τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για την μετακίνηση των δικαστών που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι:

Οι έξι προσωρινά κρατούμενοι Χαρίλαος Χατζιμεχαλάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας, Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

Οι τρεις ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μανώλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

Και οι τέσσερις καταζητούμενοι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τα αδέλφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δεκατρείς βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κ. Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.Στη 19η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθούν, σήμερα το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι, ένας 21χρονος και μία 27χρονη Γερμανίδα- κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους το Σάββατο στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Διαψεύδεται και από την Γερμανική αστυνομία ότι η 27χρονη Φ-Μ. Μάγιερ που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την τελευταία υπόθεση τρομοκρατίας είναι κόρη της Μπάρμπαρα Μάγιερ, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην Γερμανική RAF.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αρχίζει η δίκη για τους "Πυρήνες""