Με τους Δημάρχους της ΠΕ Μεσσηνίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων.

Στους προβληματισμούς και τις απορίες των Δημάρχων της Μεσσηνίας, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, ο κ. Τατούλης απάντησε παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα βασιστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους: "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων".

Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.

Στις ερωτήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα πρόστιμα ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι έχουν κατακυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει δυνατότητα Εθνικής παρέμβασης παρόλα αυτά σημείωσε ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με του Δημάρχους της ΠΕ Μεσσηνίας για τα απορρίμματα"