Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Βασικό θέμα θα είναι ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, ο οποίος, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Θα συζητηθεί επίσης ο νέος τρόπος έκδοσης πολεοδομικών αδειών. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Χθες βράδυ, η Βουλή, με τις θετικές ψήφους 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, έναντι 143 αρνητικών από την αντιπολίτευση, ανανέωσε την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση.

«Τα καταφέρνουμε με όποιες δυσκολίες και με όποια λάθη. Στεκόμαστε στα πόδια μας με όποιο κόστος και θυσίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και απέρριψε κατηγορηματικά το δημοψήφισμα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ως έναν εκβιασμό με διακύβευμα την πέμπτη δόση του Μνημονίου περιέγραψε τα τελευταία "τελεσίγραφα" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωζώνη και τον κ. Σόιμπλε προς τη χώρα μας, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

«Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

«Η κυβέρνηση με την ανοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ θυσιάζει τη δημόσια περιουσία ακόμη και την ίδια την παράταξη που αποτέλεσε κορμό του δημοκρατικού χώρου προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μίγμα πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα» τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συνεδριάζουν Υπουργικό, Κυβερνητική Επιτροπή"