Κατά 30% μειωμένος θα είναι ο αριθμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Βόλου
Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κέντρου Παιδιού του πρώην Δήμου Βόλου για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων για τη νέα σχολική χρονιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου αποφάσισε να προχωρήσει στις επανεγγραφές των παιδιών που φοιτούσαν πέρυσι στους έντεκα παιδικούς σταθμούς του πρώην Δήμου Βόλου. Για τις επανεγγραφές υπάρχουν εκκρεμότητες για σαράντα παιδιά για τα οποία, όπως υπογραμμίστηκε, θα γίνει προσπάθεια να συνεχίσουν τη φοίτησή τους, μέσα από τα προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Και ενώ για τις επανεγγραφές το τοπίο φαίνεται να είναι ξεκάθαρο, εντελώς θολό είναι το τοπίο για τις νέες εγγραφές οι οποίες θα γίνουν από 1- 15 Ιουλίου. Πόσα από τα παιδιά που θα εγγραφούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώην Δήμου Βόλου θα φοιτήσουν τελικά θα εξαρτηθεί, όπως τονίστηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού, από τις προσπάθειες που θα γίνουν για την πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης.

Εάν έχει τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τότε θα γίνουν και νέες εγγραφές. Σε διαφορετική περίπτωση εκατοντάδες γονείς θα βρεθούν στον «αέρα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού κ. Παντελής Πελεκάνος ο αριθμός των παιδιών που θα φοιτήσει φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου θα είναι μειωμένος κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι όπου φοίτησαν συνολικά χίλια νήπια και βρέφη.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στον «αέρα» οι νέες εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς"