Μετά την ΑΕΚ και τη Λάρισα, αν και η τελευταία δεν κατονομάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να ζητήσει μέσω ανακοίνωσης την παραίτηση του προέδρου και του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας. Ουδέν σχόλιον η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ ζήτησε την παραίτηση Μαρινάκη
Την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων ζήτησε η ΑΕΛ

Αφορμή για το "τσουνάμι" των ανακοινώσεων αποτέλεσε η συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη με κύριο θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας, αν και βρισκόμασε εν μέσω του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ποδσφαίρου.

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που ζήτησε την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιώργπου Μποροβήλου και ακολούθησε η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι αναφέρονται και στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει μετά το ντέρμπι τστο Γ. Καραϊσκάκης και στην οποία όπως λένε δεν χρειάζεται να αλλάξουν ούτε κόμμα.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ενημερώθηκαν για τις ανακοινώσεις αλλά προς ώρας δεν θέλουν να απαντήσουν αν και κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό να γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Είναι πλέον σαφές τόσο στην πλειοψηφία των θεσμικών παραγόντων, όσο και στη φίλαθλη κοινή γνώμη, πως άλλο πρωτάθλημα υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί." (Από ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναικός στις 15 Μαρτίου 2011).

Τέσσερις μήνες πριν κάναμε λόγο για την ανάγκη επανεκκίνησης του ελληνικού Ποδοσφαίρου, με συγκεκριμένες θεσμικές - κανονιστικές αλλαγές, καταγγέλλαμε την απώλεια της νομιμοποίησης συγκεκριμένων ανθρώπων να εκπροσωπούν το ελληνικό Ποδόσφαιρο ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους και αποφασίζαμε να απέχουμε από τις διεργασίες που συντόνιζαν για να μην τους νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας.

Σήμερα δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ούτε κόμμα από όσα επισημαίναμε τότε, πολύ πριν η χιονοστιβάδα των τωρινών εξελίξεων καταστήσει εκείνες τις θέσεις μας κοινό τόπο στην αθλητική κοινωνία.
Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης είναι ήδη δρομολογημένο. Η κινητοποίηση και οι αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης που αναμένονται θα επιφέρουν άμεσα και τις απαιτούμενες κυρώσεις σε αθλητικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι αστείο η προτεραιότητα της Super League να είναι η επικύρωση της βαθμολογίας και δεν νοείται καμία τέτοια συζήτηση μέχρι να ληφθούν οι σχετικές πειθαρχικές αποφάσεις.
Παράλληλα, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Λίγκας οφείλουν να παραιτηθούν και να μην κρύβονται πίσω από τις θεσμικές τους θέσεις στο ποδόσφαιρο προκαλώντας του ακόμη περισσότερα προβλήματα.
Έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο και καθαρό και ο Παναθηναικός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Για κανένα λόγο και ανεξαρτήτως κόστους."
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "ΠΑΟ: Μαρινάκη παραιτήσου και μην κρύβεσαι πίσω από την καρέκλα"