Απεργιακές κινητοποιήσεις

27.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι «Αγανακτισμένοι», πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος έξω από το κτίριο της βουλής.

Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό παρόν κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν Τρίτη και Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 'Ετσι, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία όπως επίσης τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός. Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη ενώ για την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 16.00. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Δικαστήριο προκειμένου να κριθεί αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ είναι παράνομη και καταχρηστική. Ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Απεργιακές κινητοποιήσεις"