Η Λαγκάρντ το φαβορί για το ΔΝΤ

28.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στην γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον μεξικανό Αγκουστίν Κάρστενς.

Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι το αργότερον την Πέμπτη τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν , "με συναίνεση", και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ψηφοφορία.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ κέρδισε χθες τη σημαντική για τη διαδικασία επιλογής υποστήριξη της Κίνας, γεγονός που φέρνει στα δέκα τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης που τάσσονται υπέρ της ανάδειξής της σε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, υπολογίζοντας τους επτά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έναν Αιγύπτιο και έναν Τογκολέζο.

Απέναντί της, ο Αγκουστίν Κάρστενς υπολογίζει στην υποστήριξη του μεξικανού συμπατριώτη του και των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Αυστραλίας και του Καναδά, ενώ ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα τον υποστηρίξει επίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ άφησε να εννοηθεί χθες ότι η επιλογή είναι πιθανόν να γίνει ήδη από σήμερα υπέρ της Κριστίν Λαγκάρντ. "Είμαι βέβαιος ότι βλέπουμε να αναδεικνύεται κάποιος που διαθέτει ισχυρή υποστήριξη", είπε.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η Λαγκάρντ το φαβορί για το ΔΝΤ"