Νέες αποκαλύψεις

27.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ...ξετυλίγεται και αναμένονται νέες αποκαλύψεις για δεκάδες άτομα, που έχουν σχέση με το βρώμικο παρασκήνιο στο χώρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», είναι στο τελικό στάδιο έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87(!) άτομα, με ονόματα προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ.

Η έρευνα αυτή αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών! Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ!!

Αποφασισμένος να παραδοθεί στις Αστυνομικές Αρχές είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, αφού φέρεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Θα παραδοθεί μόνος του τη Δευτέρα, κάτι που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Μυλωνόπουλος. Μάλιστα, πρόσθεσε, πως ο Μάκης Ψωμιάδης επιμένει ότι ο γιός του Σταύρος, που ήδη έχει συλληφθεί, δεν έχει καμία ανάμιξη στην υπόθεση.

Εξάλλου, η εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου έχει πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο "Ξέπλεναν στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα". Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος διοχετεύονταν στην Κύπρο, όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο "διαχειριστή". Τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στην Κύπρο σε βαλίτσες, τις οποίες «διακινούσαν άτομα υπεράνω υποψίας, για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα».


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νέες αποκαλύψεις"