Την ώρα που οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφευχθούν -κατά το δυνατόν- οι διαρροές, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το μεσημέρι (14:00) στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» θα συνεχιστεί με τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου που αρχίζει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με τεντωμένα νεύρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το πώς θα ψηφίσει, αφού από την υπερψήφιση ή την καταψήφισή του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με περιπέτειες - από χρεοκοπία έως πρόωρες εκλογές, σε τρεις εβδομάδες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την επιφυλακτική στάση που τηρούν ορισμένοι βουλευτές (5 ή 6 τον αριθμό) του κυβερνώντος κόμματος, τελικά η κυβέρνηση θα βγει χωρίς μεγάλες απώλειες από την ψηφοφορία.

Το πλέον αισιόδοξο σενάριο μάλιστα που διακινήθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή ήταν ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν, έστω και «μουρμουρίζοντας», πλην ίσως ενός - του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη, ο οποίος λέει πως «δεν έλαβα τις απαντήσεις που επιζητούσα εκ μέρους των αρμοδίων» σύμφωνα με δικές του αναφορές σε συναδέλφους του.

Ο κ. Αθανασιάδης, όπως και άλλοι βουλευτές που φέρονταν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν έτοιμοι να διαφοροποιηθούν, δέχθηκαν και την Τρίτη τις πιέσεις των υπευθύνων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Χρ. Πρωτόπαπα και Πέτρου Ευθυμίου.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Υπό πίεση η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα"