Σαμαράς : "Χρειάζεται άλλη πολιτική"

24.6.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σταθερός στη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, παρέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις εντονότατες πιέσεις, οι οποίες του ασκήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε στους ομολόγους του πως συμφωνεί με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δηλαδή με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Όπως μάλιστα επεσήμανε, όλα αυτά αποτελούν προτάσεις του κόμματός του, προτάσεις τις οποίες έχει υποστηρίξει και θα συνεχίζει να υποστηρίζει και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα ξεκαθάρισε πως ζητά πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας, όμως ήταν σαφής τονίζοντας πως η ΝΔ διαφωνεί με το μείγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε πως "οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους ηγέτες παρέμειναν πιστοί στις θέσεις τους", ξεκαθάρισε όμως πως δεν θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Σαμαράς : "Χρειάζεται άλλη πολιτική""