Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μελίσσι και στις 7:30 π.μ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενορίας, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου με την συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011 και στις 7 μ.μ. θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου «Άγιος Κωνσταντίνος» καθώς και τα Εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου και της ευρύχωρης Τραπεζαρίας, που προορίζεται για τις διάφορες εκδηλώσεις του Ι. Ναού, με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Η διοργάνωση των πιο πάνω εκδηλώσεων όπως και άλλων κατά την διάρκεια όλου του έτους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει ο Ι. Ναός, αλλά και η δημιουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου, της Τράπεζας και του Ιερού Παρεκκλησίου, οφείλονται στην ανύστατη μέριμνα του δραστήριου Εφημέριου της Ενορίας αυτής Αιδεσιμολογιωτάτου κ. Γεωργίου Σταματούλη και στην συνδρομή των Ενοριτών επωνύμων και ανωνύμων, οι οποίοι είναι καθ᾿ όλα αξιέπαινοι, αφού τιμούν τους κτίτορες και προγόνους τους και παραδίδουν στις επερχόμενες γενεές την υποδομή και τις δυνατότητες για την απρόσκοπτη επιτέλεση του Λειτουργικού, Ποιμαντικού, Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου του μεγαλόπρεπου Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Μελισσίου, ο οποίος δεσπόζει στην Εθνική οδό και ὑποβάλλει τον διερχόμενο προσκυνητή με την καλαισθησία του και την ωραιότητά του.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κλείνει 100 χρόνια ο Αγιος Δημήτριος Μελισσίου"