Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με ιδιαίτερη αξία για τον τόπο της Κορινθίας, θα λάβει χώρα εντός του Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου.
Ύστερα από τις εντατικές διαβουλεύσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας, Πάνου Μπεγλίτη με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τη Γενική Γραμματέα κ. Λ. Μενδώνη, η επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στη γενέθλια γη τους, την Κορινθία, γίνεται πραγματικότητα.

Τα δύο μοναδικής αξίας αγάλματα, που ευρέθησαν στην Τενέα, θα μεταφερθούν μόνιμα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε γι' αυτά στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Με την κίνηση αυτή, σφραγίζεται και τυπικά μια πολύμηνη προσπάθεια σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στο φυσικό, ιστορικό τους χώρο. Γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κορινθίας και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική της ανάπτυξη.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "16 Αυγούστου έρχονται οι Κούροι της Τενέας στην Αρχαία Κόρινθο!!!"