Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας εκδήλωση-ημερίδα με θέμα "Αναδιάρθρωση αγροτικής παραγωγής"
Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για να λάβουν γνώση και να βοηθηθούν όσοι εμπλέκονται με την αγροτική παραγωγή στο Νομό μας μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και οι Κορίνθιοι αγρότες, να δουν τις ευκαιρίες για επέκταση σε νέες αγορές των προϊόντων τους, την βελτίωση της κερδοφορίας και των τιμών πώλησης ,την αντικατάσταση των παραδοσιακών προϊόντων με νέες δυναμικές καλλιέργειες στις οποίες θα εξασφαλίζεται η προμήθεια των φυτών, η τεχνογνωσία στην καλλιέργεια και η διάθεση των προϊόντων με μακροχρόνια συμβόλαια σε τιμές ευρωπαϊκών αγορών .

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν κ. Elazar Cohen, Συμβούλος Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ και Κ Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας , Πρόεδρος εταιρείας «Κοιλάδα του Ενιπέα».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Νανόπουλος Βασίλης επισκέφτηκε με τον κ Elazar Cohen το πρωί της ίδιας ημέρας Συνεταιρισμούς και Κορινθιακές Επιχειρήσεις.

Στους επόμενους μήνες εμπειρογνώμονες από το Ισραήλ θα επισκεφθούν τη Κορινθία, προκειμένου να συναντηθούν με ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και αγροκτήματα, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να χαρτογραφήσουν την περιοχή και -σε συνεργασία - να προτείνουν τα σημεία και τα προϊόντα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Θα ακολουθήσει μελέτη για τις προοπτικές γεωργικής ανάπτυξης, με παρεμβάσεις που θα τεθούν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, “στόχος μας είναι να δημιουργηθούν συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων, παραγωγών και συνεταιρισμών της Κορινθίας και του Ισραήλ για την παραγωγή στην Κορινθία και διάθεση δυναμικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές επενδύοντας και αξιοποιώντας την εμπειρία επιχειρήσεων του Ισραήλ σε παραγωγή, σε εμπορικά δίκτυα και μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων.
Με την ενδυνάμωση των σχέσεων μας με το Ισραήλ μπορούμε να ωφεληθούμε από την πρόοδο που σημειώνει τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και την καινοτομία, μπορεί να μην αποτελεί βασική αγορά στόχο των προϊόντων μας, από την ενδυνάμωση όμως των σχέσεών μας έχουμε να κερδίσουμε σε τεχνολογία και οργάνωση, προσφέροντας παράλληλα στο Ισραήλ ένα παράθυρο στις σχέσεις του με την Ευρώπη.

Ο κ. Elazar Cohen, Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας στο τουρισμό μετά και τις συνεχώς αυξανόμενες αφίξεις Ισραηλινών, στην αγροτική παραγωγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου το Ισραήλ διαθέτει υψηλή τεχνολογία, η βιοτεχνολογία, η αφαλάτωση νερού, το εμπόριο και γενικά με ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματούχων και επιχειρηματιών με σκοπό κυρίως τις επενδυτικές πρωτοβουλίες. Μέσα από Ιστορικά παραδείγματα από την χώρα του προσπάθησε να δώσει στο κοινό της εκδήλωσης αισιοδοξία για διέξοδο από την κρίση που αντιμετωπίζουμε, με την ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα μας.

Ο κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας , Πρόεδρος εταιρείας «Κοιλάδα του Ενιπέα» τόνισε "η κρίση θα πρέπει να γίνει ευκαιρία". και την ιδιαίτερη αξία των μεσογειακών προϊόντων και το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας που δεν είναι άλλο από την παραγωγή ποιοτικών αγαθών. Η ελληνική γεωργία, οργανωμένη μπορεί να προσφέρει ένα καλάθι αγροτικών προϊόντων, γεγονός που θα τονώσει το γεωργικό εισόδημα.
Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για στροφή προς νέες καλλιέργειες που πραγματικά θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στους παραγωγούς Αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή νοοτροπίες πέρα από την λογική των επιδοτήσεων. Έκανε μια εκτενή παρουσίαση για την καλλιέργεια τις ροδιάς . Πρόκειται για μια καλλιέργεια με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και αυξημένη ζήτηση.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιτυχής η ημερίδα που έκανε χθές το επιμελητήριο Κορινθίας"