Αναζητείται συναίνεση

11.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σήμερα θα συναντηθούν εκ νέου, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι συνομιλίες που προηγήθηκαν (εχθές) σχετικά με τους τρόπους εξεύρεσης λύσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, κατέληξαν σε αποτυχία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου από τον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το αμερικανικό δημόσιο χρέος, γιατί οτιδήποτε διαφορετικό θα είναι καταστροφικό. Ο Ομπάμα είπε πως πρέπει να βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, ενώ Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος δήλωσε ότι πιθανή, τελικά, αποτυχία διακομματικής συναίνεσης θα οδηγήσει τη χώρα σε πρωτοφανές χρέος, προκαλώντας πιθανώς σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την παγκόσμια οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, έχει κάνει σαφές ότι η δανειστική ικανότητα της χώρας είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι από εκεί και πέρα η χώρα δεν θα μπορεί να πληρώσει κανένα χρέος της. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της πως μια πιθανή στάση πληρωμών των υποχρεώσεων των ΗΠΑ που να συνδέεται με το χρέος τους θα έχει "άσχημες επιπτώσεις" στη χώρα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να παρθούν πριν από τις 22 Ιουλίου, ούτως ώστε να υπάρξει χρόνος για να γίνουν νόμος του κράτους.

Ο αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει σήμερα στις 15.00 GMT συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερώσει το λαό για τις εξελίξεις, ενώ τα σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) είπε πως οι συναντήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν "μέχρι να βρεθεί λύση".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αναζητείται συναίνεση"