Καύσωνας και πυρκαγιές

11.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο πρώτος "μίνι" καύσωνας του έτους αναμένεται από σήμερα στη χώρα καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος θα φτάσει στους 39 βαθμούς, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν για αρκετές μέρες.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει η πυροσβεστική την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ρεματιά στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου, στη Ζάκυνθο.

Την εκδοχή του εμπρησμού εξετάζουν οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Βόρεια Ευβοια η οποία έχει διασπαστεί σε πολλές μικρές εστίες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 αεροπλάνα 2 ελικόπτερα 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Καύσωνας και πυρκαγιές"