Ο περιφερειάρχης κομπάζει αλλά τα βουνά είναι στο έλεος της φωτιάς

Σε πλήρη ετοιμότητα για τα θέματα της πολιτικής προστασίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνει ο κ.Τατούλης και το πιστεύει.

Με δελτίο τύπου αναφέρει:

Σε πλήρη ετοιμότητα για τα θέματα της πολιτικής προστασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση του σώματος του ΠΣ Πελοποννήσου.

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα πριν από τη δραστηριοποίηση της κεντρικής κυβέρνησης με τη σύσταση ομάδας από τους τρείς θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που ανέλαβαν την διαδικασία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και έγινε πλήρης ενημέρωση, καθώς και βήματα για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

Πέραν τούτου, συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης, έχει δημιουργηθεί μια επιτελική ομάδα για την εφαρμογή του σχεδίου των τέως νομαρχιών και την προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες. Για το σκοπό αυτό ομάδα επιστημόνων συνεργάζεται με την Περιφέρεια προκειμένου να καταρτιστεί συνολικό πρωτότυπο σχέδιο συντονισμού χερσαίων και εναέριων μέσων κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσθέτοντας ότι σε περιστατικά που εμφανίστηκαν την περίοδο αυτή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντέδρασαν άμεσα και επέδειξαν ετοιμότητα στην αντιμετώπιση τους.

Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να βοηθηθούν όλες οι υπηρεσίες στην ανάπτυξη συνεργειών ώστε να ξεπεραστούν τα προβληματικά και ακριβά συστήματα πρόληψης των τέως νομαρχιών. Το νέο σύστημα θα μπορεί να εγγράφει όλα τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών και να τους παρέχει τοπική ενημέρωση. Αναφερόμενος στον Περιφερειακό Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δεσινιώτη ο κος Τατούλης εξήρε την προσφορά του, ενώ ανέφερε ότι ο τέως διευθυντής ήταν αντίθετος στην παραλαβή των συστημάτων των νομαρχιών. Ήταν λάθος των νομαρχιών που κατά το διαγωνισμό δεν συνεργάστηκαν με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ενα απο τα ελάχιστα Ελληνικά βουνά που ακομα σε πείσμα των καιρών δεν έχει καεί είναι τα Γεράνεια όρη.

Για πρώτη φορά φέτος τα Γεράνεια είναι παντελώς ανοχύρωτα.

Δεν υπάρχουν οι σκοπιές, δεν λειτουργούν τα πυροσβεστικά φυλάκια..

Εχουν ακινητοποιηθεί τα μικρά αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης και δεν υπάρχει σέντς για να δημιουργηθεί μία στοιχειώδης πυρασφάλεια..

Αυτά προφανώς δεν του τα έχουν πεί του κ.Τατούλη..

Οπως δεν του είπαν οτι οι δήμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν στην πυρασφάλεια..!

Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής για να φτάσει στον τόπο της φωτιά απο την Περαχώρα θα χρειαστεί το λιγότερο μισή ώρα...όσο θα χρειαστεί για να φτάσει η φωτιά στην Ελευσίνα...

Για ποιά ετοιμότητα μιλάμε κ. Τατούλη;

Μόνο αν κάνουμε τον σταυρό μας μπορούμε να σωθούμε φέτος...

Ας ευχηθούμε να μην ανάψει έστω και μία σπίθα...!
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μόνο ο Θεός θα σώσει φέτος τα Γεράνεια όρη..κ.Τατούλη..!"