Σόιμπλε: Μονόδρομος η διάσωση της Ελλάδας και η δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου αρωγής
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σίγουρος για τη διάσωση της Ελλάδας και της ευρωζώνης, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος όπως τόνισε.

«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να διασώσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο ταμείο αρωγής των ευρωπαϊκών οικονομιών, ώστε να αποτρέψουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Εμφανιζόμενος στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης υπεραμύνθηκε των επιλογών των ευρωπαίων να στηρίξουν την Ελλάδα. «Πολλοί ειδικοί φοβούνται ότι μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία θα είχε πιο δραματικές συνέπειες από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και ως εκ τούτου θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να δοκίμαζε κανείς την αντίδραση της αγοράς σε μια τέτοια χρεοκοπία», τόνισε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το ευρώ είναι μονόδρομος που εξασφαλίζει την ευημερία της Ευρώπης. «Ένα σταθερό νόμισμα είναι ο πυλώνας της οικονομικής ευημερίας της Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντικό για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα, καθώς το ευρώ είναι ήδη ένα περιζήτητο αποθεματικό νόμισμα», είπε ο Γερμανός πολιτικός.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών"