Στο Ισραήλ ο Κ. Παπούλιας

11.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες, τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Βουλής Ρέβεν Ρίβλιν, τον υπουργό Εξωτερικών Άμπιγκντορ Λίμπερμαν και την αρχηγό της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι. Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Τον Πρόεδρο θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Ο τελευταίος είχε επισκεφθεί την περασμένη εβδομάδα τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων αλλά και την πρόοδο της συνεργασίας με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, θα συμμετάσχει σε συμβολική δεντροφύτευση στο Δάσος των Εθνών, θα δεχθεί Έλληνες επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ενώ στην Ραμάλα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γιασέρ Αραφάτ και θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Ελληνίδων της Παλαιστίνης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης, με τον χαιρετισμό που θα απευθύνει ο Κάρολος Παπούλιας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Φόρουμ για Επενδύσεις και Εμπόριο.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Στο Ισραήλ ο Κ. Παπούλιας"