«Ο συνεταίρος του Ομπάμα στην Αθήνα»

1.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Η …άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική κρίση χρέους και κατ’ επέκταση στην ευρωπαϊκή κρίση, επιβεβαιώνεται διαρκώς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ασυνήθιστα πολλές (… φανερές πλέον) τηλεφωνικές συνομιλίες το τελευταίο χρόνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η αμερικανική ανάμιξη υπαγορεύεται καθαρά από το συμφέρον που έχει η Ουάσιγκτον για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου και την μη περαιτέρω υποβάθμιση του στάτους του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος συναλλαγματικών αποθεματικών, αλλά και την θέλησή της για υποβάθμιση της ΕΕ, που την τελευταία δεκαετία γιγαντώθηκε επικίνδυνα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Τώρα, η …αμερικανική ανάμιξη επιβεβαιώνεται και με έναν ακόμη τρόπο: η γνωστή δεξαμενή σκέψης (think-tank) Brookings Institution, που φημίζεται για τις σχέσεις της με το Λευκό Οίκο ανεξαρτήτως εάν ο πρόεδρος είναι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός, εξέδωσε μια ανάλυση (υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος, Ουίλιαμ Ανθόλις),με ημερομηνία 17 Ιουνίου, και αναφέρεται στα …κοινά συμφέροντα των κ.κ. Παπανδρέου και Ομπάμα.

Φέρει δε τον εύγλωττο τίτλο …. «Ο συνεταίρος του Ομπάμα στην Αθήνα»


Πηγή : Politis-gr.com
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "«Ο συνεταίρος του Ομπάμα στην Αθήνα»"