Νέο ραντεβού σήμερα τα ΤΑΞΙ

19.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα από τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία (πεζή) προς τη Βουλή, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του συνδικάτου, σε μέσα ενημέρωσης.

Χθες, οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν μπλόκα σε λιμάνια και αεροδρόμια και συνέχεια απέκλεισαν την πλατεία Συντάγματος.

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις κινητοποιήσεις των ταξί. «Απαράδεκτη» και «χωρίς ουσιαστική αιτιολογία» χαρακτήρισε τη μορφή κινητοποίησης των ιδιοκτητών ταξί, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "ενθάρρυνε πολιτικά τους ιδιοκτήτες στην πραγματοποίηση της απεργίας".

Απαντώντας ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για "πολιτική αθλιότητα", υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ήταν το πρώτο κόμμα που έσπευσε να καλέσει τους οδηγούς ταξί να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά.

"Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς", ανέφερε το ΚΚΕ.

Στην κόντρα Κυβέρνησης- ιδιοκτητών ταξί το δίκιο είναι στην πλευρά των ιδιοκτητών ταξί. Για ό, τι συμβεί, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη και εξόχως τουριστική περίοδο, την ευθύνη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ο ΛΑΟΣ.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, όχι μονάχα γιατί δεν έχουν να βγάλουν το μεροκάματό τους, αλλά γιατί έχουν πάρει και δάνεια για να πάρουν αυτές τις άδειες και έχουν υποθήκες και θα χάσουν και τα σπίτια τους", δήλωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας.

Για πλήρη ασυνέπεια των χειρισμών μεταξύ του πρώην και του νυν υπουργού Μεταφορών, έκανε λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία.

"Οι ιδιοκτήτες των ταξί έχουν κάθε δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να συνυπολογίζονται, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της κοινωνίας και της χώρας", σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Κανείς δεν κερδίζει απο τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, υπογραμμίζοντας ότι αυτές κάνουν κακό και στους ίδιους.

Νέα αρνητική εικόνα για τη χώρα και τον τουρισμό, δημιουργεί η κινητοποιήση των ιδιοκτητών ταξί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Νέο ραντεβού σήμερα τα ΤΑΞΙ"