Μέχρι και την Τετάρτη το κύμα καύσωνα

19.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα διαρκείας του φετινού καλοκαιριού είναι η χώρα. Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει "κόκκινο" τις επόμενες μέρες φθάνοντας τους 41 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Σήμερα, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει από 38 έως 39 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά έναν βαθμό χαμηλότερα προβλέπεται να διαμορφωθούν οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος συμβουλεύει τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να αποφύγουν τη διακίνηση υγρών καυσίμων, εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

Επίσης, στο πλαίσιο του δυνατού, τους καλεί να αποφύγουν τη λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία).


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μέχρι και την Τετάρτη το κύμα καύσωνα"