Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ.Καμίνης μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς φορείς της πρωτεύουσας για την εικόνα της πόλης.

Στη συνάντηση της Παρασκευής, ο δήμαρχος συνομίλησε με αντιπροσωπείες του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ΓΣΕΒΕΕ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής. Πρόθεση του δημάρχου ήταν να παρευρεθούν και «αντιπρόσωποι» των Αγανακτισμένων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς, φυσικά, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του κινήματος.

Ο Γ.Καμίνης και οι φορείς συμφώνησαν στη δυνατότητα «συνύπαρξης της απρόσκοπτης οικονομικής δραστηριότητας με την ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία». Φορείς και δημοτική αρχή ανέφεραν επίσης ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογραμμίζουν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου.

Όλοι οι φορείς αποδέχθηκαν την πρόταση του δημάρχου να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ο Γ.Καμίνης ανέφερε πως ο τρόπος διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» δεν εμπεριέχει βία και ο δήμος «έκανε και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του».

Υπενθυμίζεται πως μόλις την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου είχε καλέσει σε δηλώσεις του το Δήμο Αθηναίων να «αναλάβει πρωτοβουλίες» για το Σύνταγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, και σήμερα πεθαίνει μια πόλη».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος"