Ποιός θα πληρώσει το...μάρμαρο

5.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Περίπου 800.000 ευρώ θα κοστίσουν στο δήμο Αθηναίων οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στις 29 Ιουνίου.

Το ποσό αυτό, που ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαρελάς, αφορά μονάχα τον αστικό εξοπλισμό του δήμου (κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κ.α) και δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων.

Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια ενώ τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολλημένα μάρμαρα και πέτρες μαζεύτηκαν από τα συνεργεία.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε επί μακρόν το μείζον θέμα των βανδαλισμών στην πόλη. "Δεν τιμούν την πόλη μας όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου" είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και περιέγραψε με εξαιρετικά μελανά χρώματα το κλίμα που επικράτησε τις ημέρες εκείνες.

Στο μεταξύ, τέθηκε από χθες σε εφαρμογή ο θεσμό του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς, με αποστολή τη διαρκή, άμεση επικοινωνία με τους δημότες, τη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ποιός θα πληρώσει το...μάρμαρο"