Κόντρα για την εργασιακή εφεδρεία

5.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
"Η συνεχής ανακύκλωση γνωστών πληροφοριών, που κάθε ημέρα εμφανίζονται ως νέες, δημιουργεί μία αίσθηση αβεβαιότητος που καθηλώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με δημοσιεύματα και σχόλια περί ''χιονοστιβάδας'' νέων μέτρων.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτε που να μην έχει παρουσιαστεί αναλυτικά στη Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου. "Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν ως μόνο στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, κυρίως των ανέργων και των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Επίθεση Γ. Μιχελάκη κατά υπουργού Οικονομικών

Για απόκρυψη της αλήθειας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο η ΝΔ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη. Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο.

Πιο αναλυτικά, ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι στη σελίδα 114 της Κομισιόν υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά από ένα έτος εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε το σχετικό άρθρο 37 του εφαρμοστικού νόμου και δήλωσε ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7 που αφορά την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις απολύσεις και υποστηρίζει το θεσμό της εφεδρείας.

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου

Η Βουλή είναι πλήρως ενήμερη και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τις επικρίσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός επισήμανε ότι "ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας ήταν μία πρόταση της ΝΔ, που ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής (ν.3686/2011). Αυτό που ισχύει άρα, είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κόντρα για την εργασιακή εφεδρεία"