Κανένας μικροοφειλέτης στη φυλακή

31.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Χαμένα δείχνει να τα έχει η κυβέρνηση στο ζήτημα των οφειλετών του δημοσίου.

Λίγες μέρες μετά την εντολή στις εφορίες, ώστε να σταλούν ειδοποιητήρια σε όσους χρωστάνε με κίνδυνο να βρεθούν στη φυλακή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, δεσμεύεται ότι κανένας μικροοφειλέτης δεν θα πάει στη φυλακή.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο κ. Οικονόμου δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "δεν πρόκειται να πάνε στο Αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ".

Η εντολή του έτερου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να εκδοθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς πολίτες να δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και αν πάνε φυλακή.

Ο Παντελής Οικονόμου αδειάζει ουσιαστικά τον Φίλιππο Σαχινίδη, καθώς ξεκαθαρίζει ότι "εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας".

Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τελική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς συνεχίζεται η απαράδεκτη διγλωσσία σε ένα "καυτό" θέμα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες.

Σε περίπτωση που εφαρμοζόταν κατά γράμμα η εντολή, περίπου 170.000 Έλληνες φορολογούμενοι θα αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι νέα εγκύκλιος δεν έχει σταλεί και επομένως η απειλή της 1ης Αυγούστου εξακολουθεί να ισχύει.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κανένας μικροοφειλέτης στη φυλακή"