Το Facebook τον έθεσε σε διαθεσιμότητα

31.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Δικογραφία σχηματίζεται, από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 23χρονου αστυνομικού.

Ο αστυνομικός υπηρετεί σε υπηρεσία στη Μεταμόρφωση και είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν, για περίπου ένα τετράμηνο, group με τον τίτλο "Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ".

Η ομάδα βρισκόταν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Όμως, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ουδεμία σχέση έχει με την ομάδα Δέλτα.

Επιπλέον, υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την λειτουργία της ομάδας, η οποία έφερε τίτλους και εμβλήματα της ΕΛΑΣ.

Επίσης, υπήρχε φωτογραφικό υλικό με αστυνομικούς και σχόλια και προτροπές για διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος ομάδων και προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο αστυνομικός δεν προέτρεπε στη βία, άφηνε όμως να γίνονται αντίστοιχα σχόλια.

Αμέσως σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας, με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Ακολούθησε η περαιτέρω αστυνομική ψηφιακή έρευνα αλλά και εντοπίσθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δημιουργού και διαχειριστή της ομάδας στο πρόσωπο του 23χρονου αστυνομικού.

Την Παρασκευή, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη σελίδα.

Εις βάρος του 23χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 23χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Το Facebook τον έθεσε σε διαθεσιμότητα"