Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και για την αποφυγή της μετάδοσής της στην Ιταλία και την Ισπανία τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

"Οι αγορές λένε ουσιαστικά, αυτό που λέω και εγώ: Ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν θα είναι σε θέση να φέρει το βάρος όλης της Ευρώπης και των άλλων προβλημάτων που έχει η Ευρώπη", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για την ευρύτερη διάσταση της κρίσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "πρέπει να εξετάσουμε τα ευρύτερα ζητήματα. Αν τα spreads αυξηθούν στην Ιταλία και την Ισπανία, αυτό δεν πρόκειται να το λύσει η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας τις δικές της ανεπάρκειες".

"Έχουμε κάνει και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να θέσουμε σε τάξη τα του οίκου μας", είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν συγκεκριμένα συστημικά προβλήματα στο ευρώ - όπου έχουμε ένα κοινό νόμισμα αλλά διαφορετικές πολιτικές δανεισμού και φορολογικής πολιτικής και διαφορετικές ανταγωνιστικότητες των οικονομιών μας - τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε".

Αναφορικά με τα ευρωομόλογα, την έκδοση των οποίων έχει υποστηρίξει, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δημιουργούσαν "ένα αίσθημα ασφάλειας".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει "άμεσο ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για την επίλυση του προβλήματος χρέους της Ευρώπης και ότι η εμπειρία τους από την κρίση χρέους στη Λατινική Αμερική και η συμμετοχή τους στο ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπιλ Κλίντον

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει μέρος στην αυριανή σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα έχει και διμερείς συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα του κ. Κλίντον έγινε λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και συζύγου του πρώην Προέδρου Χίλαρι Κλίντον.

Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές κατά την επικοινωνία συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα και κυρίως για την οικονομική κρίση, που αποτελεί και το μείζον θέμα.

Ο κ. Κλίντον συμμερίσθηκε την άποψη του κ. Παπανδρέου ότι πρέπει στην αυριανή Σύνοδο να υπάρξει λύση και εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, για την έξοδο από την κρίση.


Παπανδρέου σε ΕΕ: "Λύση εδώ και τώρα" by fon1972
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αύριο ή τα παίρνει όλα και δικαιώνεται ή...άστα καλύτερα..!"