“Η νέα αρχιτεκτονική διαμορφώνει, λοιπόν, τις κατάλληλες θεσμικές υποδοχές και για τον σταδιακό λειτουργικό εκσυγχρονισμό, την υιοθέτηση πρωτοποριακών μεθόδων και εργαλείων διοίκησης και προσφοράς υπηρεσιών, την ευρύτατη δυνατή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, μιας ολόκληρης δέσμης μέτρων και πρωτοβουλιών που θα «απογειώσουν» τη δημόσια διοίκηση της χώρας μας, φέρνοντας την στην πρώτη γραμμή των διοικητικών καινοτομιών της εποχής μας.”
(Από αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»).

Με αυτήν την πεποίθηση της «απογείωσης» της δημόσιας διοίκησης, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς σχεδιασμό και κυρίως χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία της. Οι συνενώσεις δήμων «κόφτηκαν και ράφτηκαν» στα μέτρα 2-3 παραγόντων της κάθε περιοχής, χωρίς την προηγούμενη διαβούλευση των τοπικών κοινωνιών.
Ειδικότερα για το δήμο μας, το νέο δήμο Σικυωνίων, η νέα δημοτική αρχή από την στιγμή που εξελέγη δεν έχει δώσει ούτε ένα δείγμα γραφής ότι προχωρά στην ανάπτυξη του νέου δήμου με βάση τις δυνατότητες που αυτός έχει.

Μια απλή βόλτα στην πόλη του Κιάτου, την πόλη μας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορινθίας, φτάνει για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος της αποσύνθεσης και της αδιαφορίας.
Τα πεζοδρόμια της πόλης είναι άκρως επικίνδυνα για τους πεζούς! Καθημερινά καταστηματάρχες και έμποροι μεταφέρουν κόσμο στο Κέντρο Υγείας του Κιάτου επειδή σκοντάφτουν και χτυπούν στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Ο δήμαρχος όμως κωφεύει! Γιατί κύριε Σταματόπουλε δεν φτιάχνεται τα πεζοδρόμια; Λεφτά υπάρχουν για το έργο αυτό καθώς επί δημαρχίας Τσουλούφα και εγκρίθηκε το κονδύλι και δημοπρατήθηκε το έργο! Γιατί λοιπόν καθυστερείτε;

Άλλο πρόβλημα μεγάλο είναι η εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν για την προβλήτα για ελλιμενισμό σκαφών και για να χαίρονται οι πολίτες την βόλτα τους με τις οικογένειές τους. Αντ’αυτού όμως έχει καταντήσει κατάλυμα αλλοδαπών και αθιγγάνων, μετατρέποντας το σε εστία μόλυνσης με αποτέλεσμα οι πολίτες να φοβούνται και να αποφεύγουν να κατέβουν μέχρι την προβλήτα. Παρόλο που σαν Πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης Ν.Δ. Δήμου Σικυωνίων έχω καταφύγει τόσο στον Λιμενάρχη Κορίνθου όσο και στην τοπική προϊσταμένη λιμενική αρχή, τα αιτήματά μας αγνοούνται! Τι έχει κάνει η νέα δημοτική αρχή γι’αυτό; Δυστυχώς τίποτα!!

Όσο για την κατάσταση στους πεζοδρόμους του Κιάτου, μια βόλτα είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς την παρακμή που υπάρχει. Παντού πλανόδιοι πωλητές, οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες αγανακτισμένοι και η αστυνομία απούσα! Τι κάνει ο δήμαρχος γι’αυτό; Δυστυχώς τίποτα για ακόμα μια φορά!!
Ο δήμος Σικυωνίων είναι ένα τρανό παράδειγμα ότι ο «Καλλικράτης» ήταν αποτυχημένος εξ’αρχής λόγω προχειρότητας!
Η απραξία και ίσως η ανικανότητα της νέας δημοτικής αρχής κάνει τα προβλήματα ακόμα πιο έντονα!
Ο δήμαρχος αμελεί το Κιάτο και δεν έρχεται σε επαφή με τον κόσμο!

Το Κιάτο είναι πόλη που μπορεί και της αξίζει να έχει ένα μέλλον καλύτερο από αυτό που προδιαγράφεται με την νέα δημοτική αρχή!
Εμείς θα αγωνιστούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να είμαστε απέναντι στην απραξία και την ανικανότητα γιατί η πόλη μας μπορεί να είναι πρότυπο ανάπτυξης!

Ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Δήμου Σικυωνίων
Ευθύμιος Βαρλάς
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Κιάτου καταγγέλει τον Σταματόπουλο!"