Κρίσιμη συνάντηση με ΠΝΟ

21.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν, ή όχι, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, θα έχουν σήμερα στις 16.00 στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, ο κ. Παμπούκης απέστειλε επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητεί την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, κάτι που επηρεάζει τις συντάξεις, έχει ζητήσει απάντηση από τον υπουργό, αλλιώς θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η ΠΝΟ θεωρεί ότι μέσω του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο καταργούνται όλες οι αναπροσαρμογές και οι αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ, ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που συναντήθηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, απηύθυναν έκκληση να μη γίνει απεργία τη συγκεκριμένη περιόδο, καθώς θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει μετά και τη συνάντηση με τον κ. Παμπούκη.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Κρίσιμη συνάντηση με ΠΝΟ"