'Αποφασιστικές λύσεις' ζητά ο Σαμαράς

21.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και να προωθήσει λύσεις χωρίς «επιλεκτική χρεοκοπία» και συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Η Ε.Ε. «οφείλει να βοηθήσει έμπρακτα τα κράτη μέλη που έχουν πρόβλημα και για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και γιατί διαφορετικά μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και εξηγεί την άρνησή του στην συμμετοχή ιδιωτών: «Η συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο του κρατικού δανεισμού ήταν μια λαθεμένη επιλογή εξ αρχής. Που εκτόξευσε το κόστος δανεισμού για τις ασθενέστερες χώρες και μεταδίδει ακόμα την κρίση παντού. Η “επιλεκτική χρεοκοπία” δεν είναι λύση. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε. Γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα ρευστότητας χωρών, όπως η Ελλάδα. Και οδηγεί σε τεράστια αβεβαιότητα και σίγουρη επιδείνωση».

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι λύση μπορεί να βρεθεί μέσω του ευρωομολόγου ή πιο βραχυπρόθεσμα με την επαναγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά. Συγκεκριμένα, «Υπάρχει πάντα η λύση του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο».

Κλείνοντας ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι πέραν αυτών υπάρχει πάντα η ανάγκη αναπτυξιακής τόνωσης των χωρών της περιφέρειας, που βουλιάζουν στην ύφεση.

«Χωρίς Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν αλλάξουν οι όροι του δανεισμού της, η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει από την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "'Αποφασιστικές λύσεις' ζητά ο Σαμαράς"