Την παραπομπή οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αποφάσισαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών.

Ομόφωνα οι Εφέτες του Συμβουλίου, τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής των επτά κατηγορούμενων και με πλειοψηφία μίας συγκατηγορούμενης τους, ενώ βάση του βουλεύματος ( υπ΄αριθμ 2192/2011) απαλλάσσονται των κατηγοριών οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης, για τους οποίους κρίθηκαν μη επαρκή τα στοιχεία.

Με το βούλευμα οδηγούνται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος , Κώστας Κατσένος, που παραμένει ασύλληπτος και Μαρία Μπεραχά, η παραπομπή της οποίας αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1 .

Για την υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι μόνο οι Ν. Μαζιώτης ,Π. Ρούπα και Κ. Γουρνάς, ενώ οι κατηγορούμενοι Χρ. Κορτέσης, Ευ. Σταθόπουλος και Σ. Νικητόπουλος αποφυλακίστηκαν με την επιβολή περιοριστικών όρων μετά από πρόσφατο -δεύτερο- βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που δεν δέχθηκε αναίρεση του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων, και επικύρωσε το προηγούμενο βούλευμα που ήρε την προσωρινή κράτηση τους.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ,της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Στην πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος Εισαγγελέας κ.Απ.Μακρόπουλος, ανέφερε ότι ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως τις 9 Απριλίου 2010 οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Παραπέμπονται σε δίκη για τον "Επαναστατικό Αγώνα""