Πρόταση για τη βοήθεια στη Γάζα

4.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό, τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του Κουαρτέτου στο πλαίσιο των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας, συζήτησε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Οι δύο ηγέτες υποστήριξαν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την επανέναρξη των συνομιλιών, έτσι ώστε να υπάρξει πρόοδος στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ.

Συζήτησαν, επίσης, την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αφορμή τις πρωτοβουλίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του.

Νωρίτερα, η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη βούληση της για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα , μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και προτείνει να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο.

Για το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν άμεσα επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πρόταση για τη βοήθεια στη Γάζα"