Ποιός Τατούλης; Ο Δέδες βοήθησε..!

6.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Με δήλωση του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης εκφράζει ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν να ξεκινήσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που γίνεται αυτή την στιγμή στην Πελοπόννησο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ.Μπεγλίτης ευχαριστεί τον Γιώργο Δέδε για την συνεργασία του να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Να σημειώσουμε ότι είναι ουσιαστικά η απάντηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου που προσπάθησε να κάνει το έργο σχεδόν δικό του..

Είναι ασφαλώς ένα κτύπημα στο προφίλ του κ.Τατούλη το οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι θα έχει και συνέχεια..!

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη, σχετικά με την έναρξη κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού:

"Ένα πολύχρονο αίτημα του νομού μας, της Κορινθίας, ικανοποιείται και ένα όραμα γενιών γίνεται πραγματικότητα. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού αποτελούν μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη και ένα ελπιδοφόρο αναπτυξιακό μήνυμα για την περιοχή μας, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κατασκευή του έργου θ' αλλάξει ριζικά τον παραγωγικό χάρτη, κυρίως στους τομείς της πρωτογενούς και τριτογενούς παραγωγής. Το πρόβλημα της άρδευσης, αλλά και της ύδρευσης, που καθήλωσε για χρόνια την Κορινθία και επιβάρυνε με δυσβάσταχτο κόστος τις αγροτικές και αστικές περιοχές βρίσκει, επιτέλους, τη λύση του.

Η θετική αυτή εξέλιξη δεν ήταν όμως αυτονόητη. Χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανος γιατί στην κρίσιμη περίοδο της αξιολόγησης των έργων προς ένταξη, ως μέλος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνέβαλα καθοριστικά στο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και της τότε Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, στην οποία εκφράζω, για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου. Τις ίδιες ευχαριστίες εκφράζω και στους συναδέλφους βουλευτές της Κορινθίας Κ. Φαρμάκη και Α. Μανωλάκη, με τους οποίους παλέψαμε μαζί, όλη αυτή την περίοδο για να γίνει το έργο πραγματικότητα, σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη, στον οποίο οφείλουμε, επίσης, τις ευχαριστίες μας, καθώς και στους συνεργάτες του, όπως ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Β. Διβάρης.

Την τελευταία περίοδο σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε, λύσαμε σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων που συνδέονταν με τις απαλλοτριώσεις και τις αποζημιώσεις, μέσω της αποκέντρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, είχα δεσμευθεί ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Κυβέρνησή μας να κάνει πράξη το όραμα των Κορινθίων συμπατριωτών μου.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Φράγματος δείχνει το μέτρο της αξιοπιστίας μας. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται τώρα πράξη. Η Κορινθία έχει δικαίωμα σ' ένα καλύτερο μέλλον. Στην οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος θα συνεχίσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις."

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Στην ανακοίνωση του υπουργού λείπουν δύο ονόματα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Του Αναστάση Παπαληγούρα και του Νίκου Ταγαρά. Ισως ειπωθούν στα εγκαίνια..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ποιός Τατούλης; Ο Δέδες βοήθησε..!"