Ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του για τις πλατείες και τους αγανακτισμένους (τα υπογραμμισμένα δικά μου):

"...Άλλο αυτό και άλλο αυτό που βλέπουμε και στις πλατείες, της Κορίνθου, την πλατεία Συντάγματος, στις πλατείες όλης της Ελλάδας.
Τι είναι αυτή η κοινωνική σύνδεση;
Έχουμε καθίσει να το δούμε; Γνωριζόμαστε όλοι στις επαρχίες. Πρέπει να δούμε από πού έρχεται ο καθένας, από πού “κρατάει η σκούφια του”, ποια ήταν η διαδρομή του μέχρι σήμερα;
Εννοώ η πολιτική, η οικονομική και η κοινωνική, έναν προς έναν.
Βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι ιδεολόγοι, που αντιπαρατίθενται με την Κυβέρνηση και καλά κάνουν. Υπάρχουν ακόμη και μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται. Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με δύσκολα μέτρα, με επώδυνες πολιτικές αποφάσεις. Άλλο αυτό για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε και άλλο ένας χώρος μέσα στον οποίο “τσαλαβουτάνε” πολλοί περίεργοι, να το πω έτσι, που δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους."
Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη θέλω να πω στον κύριο υπουργό ότι ο κόσμος έχει διαφορετικές αγωνίες απ΄ αυτόν. Η αγωνία του κόσμου, δεν αφορά σε πιθανούς "τσαλαβουτηχτές" της αγανάκτησης.

Η αγωνία εκατομμυρίων πολιτών αφορά σε αυτούς που θα τσαλαβουτήξουν κάθε δημόσιο ή δημοτικό περιουσιακό στοιχείο ερήμην τους, χάρη στο νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών.
Η αγωνία των Ξυλοκαστριτών για παράδειγμα, αφορά σε αυτούς που θα έρθουν να τσαλαβουτήξουν τον Πευκιά, τη Ζήρεια και τις παραλίες μας, μιας και με το νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών, δεν μας ανήκουν πια και δεν έχουμε κανέναν λόγο για την τύχη τους (νομίζουν).
Η αγωνία των πολιτών αφορά στον αν θα έχουν δουλειά και αν θα μπορέσουν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.
Η αγωνία μας, αφορά στο πώς θα κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά και θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Το τσαλαβούτηγμα είναι μεγάλο θέμα κύριε υπουργέ. Ας μην το ανοίξουμε και μιλήσουμε για αυτούς που τσαλαβουτούσαν ψήφους στις πλατείες τόσα χρόνια, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ξέρετε, π.χ. οι γνωστοί - άγνωστοι μαέστροι τσαλαβουτηχτές, που κορόιδεψαν τόσο κόσμο στις εκλογές του 2009 και υφάρπαξαν την ψήφο τους. Πάντως, σας λέω να μην ανησυχείτε. Εμάς στις πλατείες δεν θα μας κοροϊδέψει κανένας τσαλαβουτηχτής. Για άλλα ανησυχούμε εμείς και γι' αυτά θέλουμε να μας μιλήσετε όποτε και αν μπορέσετε.

Όσον αφορά σε όσα είπατε για να δικαιολογήσετε την αστυνομική βία στο Σύνταγμα , δεν απαντώ γιατί στη "δημοκρατία" που ζούμε σήμερα και με γνωστή την άποψή σας για το blogging, μπορεί να πάω φυλακή και δεν με παίρνει, γιατί πρέπει να δουλεύω για να ζω την οικογένειά μου.
Όσο ψηφίζατε στη Βουλή εσείς το Μεσοπρόθεσμο, ήμουν απ' έξω και έβλεπα με τα μάτια μου ποιούς χτυπούσαν και πώς οι αστυνομικοί. Αφήστε το, δεν πείθετε...

Με "τιμή",
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αρμονίστας: Ανοικτή επιστολή στον κ.Πάνο Μπεγλίτη"