Μπορεί το fast track να μην εφαρμόζεται στις επενδύσεις, αλλά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το έχει εφαρμόσει στις τροπολογίες.

Με ποιον τρόπο; Ο ενδιαφερόμενος γράφει την τροπολογία, τη στέλνει στον υπουργό και αυτός την καταθέτει στη Βουλή!

Οπως προκύπτει από σχετική επιστολή, η τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στον Ερυθρό Σταυρό (Ε.Σ.) να πωλήσει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ή να συνεταιριστεί με ιδιώτες, παρά τους λεονταρισμούς του κ. Λοβέρδου κατά το παρελθόν, είχε συνταχθεί από τους νομικούς του Ε.Σ. και παραδόθηκε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζο.

Ο κ. Πολύζος είχε συναντηθεί «κατ’ εντολήν» του κ. Λοβέρδου, όπως γράφει στην επιστολή με την οποία του κοινοποιεί την έτοιμη τροπολογία, με τον πρόεδρο του Ε.Σ. Ανδρέα Μαρτίνη και τον αντιπρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Β. Στεργίου.

Στον γενικό γραμματέα παραδόθηκε σχέδιο τροπολογίας νόμου το οποίο είχε συμφωνηθεί με τους ανωτέρω. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου και τέσσερις ημέρες μετά ο υπουργός Υγείας κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (Κοινωνικών Υποθέσεων) την τροπολογία….[...]

Επειδή ούτε η πρώτη έκδοση (που μοιράστηκε στην επιτροπή της Βουλής) ούτε η προχθεσινή τροπολογία έχουν καταχωριστεί στο σύστημα Διαύγεια, στο οποίο δημοσιεύονται οι αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης, ήταν αδύνατο να διασταυρωθεί αν είναι ακριβώς ίδιες με αυτήν που παρέδωσε στον κ. Πολύζο η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού.

Η αιτιολογική έκθεση είναι όμως ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ, με βάση τα δημοσιευμένα αποσπάσματα του κειμένου που μοιράστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων…..


Πηγή : Δημοκρατία
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Συντάσει τροπολογία ο ιδιώτης και την … προωθεί ο Λοβέρδος στη Βουλή;"