Ρυθμίσεις για αυθαίρετα

8.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σε ορίζοντα 15 ημερών, θα εισαχθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, μέσα στον Ιούλιο θα αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που θα περιλαμβάνουν και περιοχές της Αττικής ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο και η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υπουργείου για το επόμενο εξάμηνο.

Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως είπε ο υπουργός, "θα είναι πολύ κοντά στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές ενώ θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης καθώς με το σημερινό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνουν κατεδαφίσεις". Τα έσοδα από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο το οποίο στο τέλος του χρόνου, ανάλογα και με την ανταπόκριση στη συγκεκριμένη ρύθμιση, προβλέπεται να έχει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη διαχείριση του οποίου θα υπάρξει τεχνική βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ρυθμίσεις για αυθαίρετα"