Μπόνους για θητεία στα σύνορα

10.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis

Ανάλογα με το βαθμό «δυσκολίας μονάδας»
Μετάθεση κοντά στα σπίτια τους έπειτα από έξι μήνες θητεία θα παίρνουν όσοι στρατιώτες υπηρετούν στις 28 δυσκολότερες μονάδες του Εβρου και του Αιγαίου.

Πρόκειται για υπουργική απόφαση που εξέδωσε χθες ο Π. Μπεγλίτης ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις του στο σύστημα τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευμένων που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή των συνόρων.

Αρχικά η απόφαση του υπουργού ήταν να εφαρμοστεί το μέτρο πιλοτικά μόνο στις μονάδες που βρίσκονται σε πέντε απομακρυσμένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Μεγίστη, Τήλος, Νίσυρος, Σύμη και Σαμοθράκη) που συγκέντρωναν πάνω από 195 μόρια στον «βαθμό δυσκολίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «'Εθνος του Σαββάτου», το μέτρο επεκτάθηκε σε άλλες μονάδες της παραμεθορίου που συγκεντρώνουν έως και 180 μόρια ως «βαθμό δυσκολίας» ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Αμυνας με τον αρχηγό ΓΕΣ, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να επηρεάζεται το ποσοστό επάνδρωσης των συγκεκριμένων μάχιμων μονάδων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, δικαίωμα μετάθεσης, με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης, θα έχουν οι υπηρετούντες στις μονάδες της παραμεθορίου που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια στα κριτήρια «δυσκολίας μονάδας».

Ο βαθμός δυσκολίας μιας στρατιωτικής μονάδας έχει καθοριστεί από το ΓΕΣ συνυπολογίζοντας έξι παράγοντες:

-Την απόσταση από μεθόριο.
-Την απόσταση από την πρωτεύουσα νομού.
-Τον πληθυσμό έδρας.
-Τις συνθήκες διαβίωσης.
-Τις δυνατότητες μετακίνησης.
-Τις κλιματικές συνθήκες.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση ισχύει για όσους κατατάχθηκαν στις Ενοπλες Δυνάμεις από την αρχή του έτους με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ.

Στο μεταξύ με προηγούμενη απόφαση του υπουργού Αμυνας, οι οπλίτες που υπηρετούν στις συγκεκριμένες τριάντα μονάδες με βαθμό δυσκολίας πάνω από 180 μόρια, θα λαμβάνουν δύο μέρες «ειδική άδεια» με τη συμπλήρωση δεκαπενθήμερης πραγματικής υπηρεσίας στη μονάδα τους!

Επομένως και με τις δύο αυτές υπουργικές αποφάσεις όσοι υπηρετούν στις τριάντα δυσκολότερες μονάδες του Εβρου και του Αιγαίου θα παίρνουν περισσότερες άδειες και θα υπηρετούν λιγότερο στα σύνορα.

Ο Π. Μπεγλίτης μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του ΓΕΣ τόνισε ότι «πρώτο μέλημα είναι το νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη νέα δομή δυνάμεων. Θα επιχειρηθεί να γίνει ορθολογισμός του τρόπου διαχείρισης του προσωπικού και των μέσων.

Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το διατιθέμενο προσωπικό. Θα πρέπει να πετύχουμε ταυτόχρονα οργανωτική - οικονομική και επιχειρησιακή εκμετάλλευση προσωπικού και υλικών μέσων».
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Μπόνους για θητεία στα σύνορα"