"Ώρα αποφάσεων"

15.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες στους επικεφαλής του Κογκρέσου πως "έφτασε η ώρα των αποφάσεων" για να λυθεί το πρόβλημα του αμερικανικού χρέους, έπειτα από μια ακόμη ημέρα χωρίς συμφωνία, η οποία χαρακτηρίσθηκε από προειδοποιήσεις για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση αδράνειας του κοινοβουλίου.

"Η ώρα των αποφάσεων έφτασε. Μας χρειάζονται συγκεκριμένα προγράμματα για να προωθήσουμε" αυτά τα θέματα, δήλωσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με ένα Δημοκρατικό αξιωματούχο ενημερωμένο για τις συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο και τα μέλη του Κογκρέσου.

Στο τέλος μιας πέμπτης χωρίς αποτέλεσμα διαδοχικής συνόδου διαπραγμάτευσης στο Λευκό Οίκο ανάμεσα στον πρόεδρο και τους υπεύθυνους του κοινοβουλίου, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, πολλά μέλη του Κογκρέσου δήλωσαν πως δεν θα υπάρξει νέα σύνοδος σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό αξιωματούχο που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία οι υπεύθυνοι του Κογκρέσου να έχουν διαβουλεύσεις με τα μέλη των αντίστοιχων ομάδων τους για να εξετασθεί τι μπορεί να γίνει. Έδωσε στα μέλη του Κογκρέσου προθεσμία 24 ως 36 ωρών για να αποφασίσουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "αν δεν έχει νέα τους μ' ένα σχέδιο δράσης, μπορεί να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου".

Ο Ομπάμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Ώρα αποφάσεων""