Ανακύκλωση ηλεκτρικών

4.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Σίδερο, πλαστικό και γυαλί είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά που «κερδίζονται» από την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δηλαδή από ψυγεία, υπολογιστές, μέχρι κινητά, λάμπες, ηλεκτρονικά ρολόγια και μουσικά όργανα.

Αν η απόσυρση του προϊόντος συνοδευτεί με αγορά νέου, ο καταναλωτής θα έχει και οικονομικό όφελος από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Από τη στιγμή που δίνουμε μία συσκευή, πώς επιτυγχάνεται η ανακύκλωσή της; Την οργάνωση και λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.

Η εταιρεία αποτελεί ένα από τα 11 συλλογικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων που λειτουργούν στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Υπάρχουν δύο τρόποι για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών.

Παραδίδουμε τις μικροσυσκευές στα δημοτικά σημεία συλλογής ή σε αντίστοιχα που έχουν εγκαταστήσει οι εταιρείες στο χώρο τους. Για ογκώδεις συσκευές συνεννοούμαστε με το δήμο για την παραλαβή τους.

Αν κάποιος θέλει να αντικαταστήσει μία παλιά συσκευή με μία καινούργια, απευθύνεται σε κάποιο κατάστημα. Η μεταφορά και η αποθήκευση γίνεται με ευθύνη της εταιρείας. Ανάλογα με τα προγράμματα της εταιρείας γίνονται εκπτώσεις στις νέες συσκευές ή μοιράζονται δωροκουπόνια.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Ανακύκλωση ηλεκτρικών"