Επέτειος...ανεξαρτησίας

4.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Πριν από επτά χρόνια, το καλοκαίρι του 2004, μια παρέα με παντελή άγνοια κινδύνου ξεκίνησε ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι στην ιβηρική χερσόνησο, με πρώτιστο μέλημα των μετέπειτα «κατακτητών» της Πορτογαλίας την τέρψη των μελών της. Όπως είχε εξηγήσει ο Γερμανός ηγήτορας της αποστολής στους άνδρες του, «εμείς πηγαίνουμε για να ευχαριστηθούμε την εμπειρία, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και αν όλα πάνε καλά, να παρατείνουμε όσο μπορούμε την παραμονή μας».



Παρά την ποδοσφαιρική σοφία του, όμως, ακόμη και ο Ότο Ρεχάγκελ αδυνατούσε να φανταστεί ότι η «κρουαζιέρα» που αρχικά είχε στο μυαλό του θα κατέληγε στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη που συντελέστηκε στον πλανήτη, από καταβολής του ποδοσφαίρου.



Η Ελλάδα ξεκίνησε με ανέλπιστη νίκη επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας στην πρεμιέρα του Euro 2004, συνέχισε με ισοπαλία επί της Ισπανίας και παρά την ήττα της από τη Ρωσία, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της, προκρίθηκε στα προημιτελικά. Το κακό για τους αντιπάλους της είχε γίνει… Οι διεθνείς πίστεψαν στις δυνατότητές τους, ανέβασαν στα ύψη την ψυχολογία τους, διαπίστωσαν πως «ουδείς άτρωτος» κι έτσι, επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», η Γαλλία στη φάση των «8» αποδείχθηκε το ιδανικό …ορεκτικό.



Από τη «βουλιμία» των διεθνών δεν ξέφυγαν μετέπειτα ούτε οι Τσέχοι, ούτε οι «δύσμοιροι» Πορτογάλοι, που ενώπιον 60.000 φιλάθλων τους ευελπιστούσαν, εις μάτην όμως, να «διαλύσουν» την Ελλάδα στον τελικό. Και σαν κατακάθισε ο «κουρνιαχτός» στο «Λουζ» της Λισαβόνας, με την εικόνα του περίλυπου Εουσέμπιο να κάνει το γύρο της γης μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, ως νέος Ιούλιος Καίσαρας ο «χερ Ότο» ανέκραξε «veni, vidi, vici».


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επέτειος...ανεξαρτησίας"