Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, όπου έχει προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, θα εισηγηθεί ο κ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους συναδέλφους του να προωθήσουν άμεσα τα μέτρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τα "σφιχτά" χρονοδιαγράμματα. Περίπου ένα δημοσιονομικό και διαρθρωτικό μέτρο ανά μήνα, πρέπει να υλοποιεί η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι διεθνών τραπεζών συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν το προτεινόμενο σχέδιο της Γαλλίας που έχει στόχο να συμβάλει ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας, έκαναν γνωστό πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.

Τη συνάντηση θα επιβλέψει η οργάνωση λόμπι Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (Institute of International Finance, IIF), δήλωσαν οι πηγές. Το IIF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι τράπεζες υποστήριξαν προτάσεις να στηρίξουν την Ελλάδα και εξετάζουν ένα μικρό αριθμό επιλογών, ενώ τραπεζίτες προσπαθούν να αποσαφηνίσουν λεπτομέρειες αυτών των επιλογών. Το IIF δεν ήταν αμέσως διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Το IIF, το οποίο εκπροσωπεί ασφαλιστικές και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, καθώς και τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι BNP Parisbas, Deutsche Bank, HSBC και Societe Generale, διαδραματίζει έναν ανεπίσημο ρόλο συντονίζοντας τις διεθνείς τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί μια συναίνεση σχετικά με την ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα στη στήριξη της Ελλάδας.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου στο υπουργικό"