Στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς οι "δομικές μεταρρυθμίσεις" στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πόουλ Τόμσεν, στέλεχος του ΔΝΤ.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση του προγράμματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας "βελτιώνεται σταδιακά".

Το ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι η συρρίκνωση της οικονομίας ήταν μεγαλύτερη απ' ότι αναμενόταν, εξαιτίας της "μεγάλης υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης", προσθέτοντας όμως ότι το μέγεθος της απόκλισης είναι μικρό, με βάση το ευρύτερο μέγεθος της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Επανέλαβε και σημεία της έκθεσης του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι είναι "ενθαρρυντικά σημάδια" η αύξηση που καταγράφεται στις εξαγωγές της Ελλάδας και πως ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση από τους φόρους.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η οικονομία σε ένα βιώσιμο δρόμο.

Στο μεταξύ, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης που πιθανολογείτο να γίνει αύριο για την κρίση του χρέους, είναι πλέον "πολύ απίθανη", λόγω των ισχυρών επιφυλάξεων της Γερμανίας και πρέπει να μεταφερθεί το νωρίτερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Μη βιώσιμο το χρέος χωρίς μεταρρυθμίσεις""