Πλήγμα στον τουρισμό

1.7.11 Αναρτήθηκε από diogenis
Πλήγμα στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας επέφεραν τα τραγικά γεγονότα των δυο τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας και πλέον αλλάζουν τα δεδομένα για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών εφέτος, όπως εκτιμούν παραγωγικοί φορείς του κλάδου.

Πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι οι «δυνητικοί πελάτες» της χώρας μας να επιλέξουν Ελλάδα εφέτος και μετά τα χθεσινά γεγονότα, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μέχρι τώρα ακυρώσεις για την Αθήνα είναι λίγες, αν και όπως είπε δεν μπορούν αν υπολογιστούν με ακρίβεια.

Την ίδια στιγμή τόνισε, ότι καταβαράθρωση των κρατήσεων δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς οι προκρατήσεις για την Ελλάδα αγγίζουν ήδη το 60%, πράγμα που σημαίνει, ότι οι τουρίστες έχουν ήδη πληρώσει σημαντικά ποσά για τις διακοπές τους και δεν τις ακυρώνουν τώρα.

"Το μεγάλο θέμα εξακολουθεί να παραμένει η προσέλκυση τουριστών που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα κράτηση για Ελλάδα, πράγμα που δεν είναι εύκολο", όπως αναφέρει ο κ. Τελώνης.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα που επικρατεί στους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς ο Γιάννης Οικονόμου, από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν και δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά σε ό, τι αφορά τις κρατήσεις στους εκτός Αθηνών τουριστικούς προορισμούς, οι εκτιμήσεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι. Παράλληλα σημείωσε, ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα πλήττουν συνολικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα άμεσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Γαλιατσάτος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη για την επαρχία παραθέτοντας μάλιστα το εξής χαρακτηριστικό συμβάν: Μετά τα χθεσινά γεγονότα προγραμματισμένη πτήση τσάρτερ από Ολλανδία αδυνατεί να «γεμίσει» από Ολλανδούς με προορισμό την Κεφαλονιά παρά τη ραγδαία πτώση στις τιμές του τουριστικού πακέτου.


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Πλήγμα στον τουρισμό"