Για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη 05-07-2011

Χθες το βράδυ με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου και παρά την αρνητική εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το ΠεΣυ ενέκρινε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επιχειρηματία για ανέγερση παραθεριστικών οικισμών σε παραθαλάσσια έκταση 114 στρεμμάτων στην περιοχή Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιόνης στην Αργολίδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε κάποιος αντιπεριφερειάρχης πήρε την ευθύνη να υπογράψει θετική εισήγηση προς το ΠεΣυ, αφού οι υπηρεσίες εισηγούνταν αρνητικά. Έφεραν την ώρα της συνεδρίασης ένα πρόχειρο χαρτί των επιχειρηματιών, το οποίο ονόμασαν τεχνικό υπόμνημα και με βάση αυτό επιχείρησαν και υπέκλεψαν την ψήφο του ΠεΣυ.
Μπροστά σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ, πριν την ψηφοφορία, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση για να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες αποφάσεις.
Συμμετοχή σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ στο ΠεΣυ είχε και η παράταξη της Ν.Δ. Την ίδια ώρα που γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων (όπως της Επιδαύρου, της Κορίνθου και της Πύλου – Νέστορος για τις υδατοκαλλιέργειες ή της Μεγαλόπολης για το λιγνιτόσημο) την ίδια ώρα φέρνουν για εισήγηση στο ΠεΣυ ένα κουρελόχαρτο ιδιώτη επιχειρηματία, αρνούμενοι να αναλάβουν και προσωπικά τις ευθύνες τους.
Αποδεικνύεται ότι σε μια περίοδο που δεινοπαθεί η εργατική – λαϊκή οικογένεια, υπάρχει τεράστιος πλούτος σε επιχειρηματίες που ζητά διέξοδο για να επενδυθεί, που διευκολύνεται ακόμα και με παρανομίες και μεθοδεύσεις σαν τις χθεσινές στο ΠεΣυ, που δεν σέβονται όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά ούτε και τους νόμους που αυτοί έχουν θεσπίσει.
Είναι ανάγκη τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα μαζί με τον αγώνα για την υπεράσπιση των συνθηκών ζωής τους, να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, να οργανώσουν την πάλη τους ώστε η γη, η θάλασσα, οι υδάτινοι πόροι, να γίνουν λαϊκή περιουσία.
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to ""Πραξικόπημα τα μεσάνυχτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου""