Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, αποκάλυψε ότι η διακίνηση των κεφαλαίων γίνεται μέσω καρτών και επεσήμανε την αναγκαιότητα σύστασης της Οικονομικής Αστυνομίας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χτες

Φοροδιαφυγή 2 δισ. ευρώ από τυχερά παιχνίδια

Κεφάλαια της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ διαφεύγουν τη φορολόγηση, από τυχερά παιχνίδια που παίζονται στο Διαδίκτυο. Την επισήμανση έκανε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στα εγκαίνια της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας, μιλώντας για την αναγκαιότητα της σύστασής της.

"Και το χειρότερο όλων; Ολα αυτά λειτουργούν και διακινούνται μέσω την ελληνικών τραπεζών, δεδομένου ότι η χρήση του Διαδικτύου γίνεται με πιστωτικές κάρτες" τόνισε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε: "Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες της χώρας μας, άθελά τους φυσικά, καθίστανται συνεργοί στη φοροδιαφυγή".

Ο κ. Παπουτσής τόνισε επίσης ότι πλέον το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής γίνεται από το Διαδίκτυο και ότι αυτό απαιτεί όχι μόνο συντονισμένη προσπάθεια, αλλά και ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Εν τω μεταξύ, στον πενταψήφιο αριθμό 11012 που θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο και στο e-mail fpccu@hellenicpolice.gr θα μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα, για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας αφορά εγκληματικές δραστηριότητες κατά της δημόσιας περιουσίας και της Οικονομίας γενικότερα.

Πρόκειται για τον νέο τηλεφωνικό αριθμό και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας. Η νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιεί στοχευμένους ελέγχους ύστερα από καταγγελίες και εισαγγελικές παραγγελίες. Δεν θα γίνονται τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες.

Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrime-unit.gov.gr θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Φοροδιαφυγή 2 δισ. ευρώ από τυχερά παιχνίδια"