Με μουσικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό σε όλη τη χώρα την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.


Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ του Σαββάτου, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.

Στον ήδη διευρυμένο κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που θα παραμείνουν ανοιχτά την βραδιά της πανσελήνου, προστίθενται - σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού - το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης και ο Χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης Αγίου Ανδρέα Σίφνου.

Ακόμη, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και με θεματικές παρουσιάσεις, ειδικά για την περίσταση, θα «γιορτάσει» την πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι παρουσιάσεις, που θα έχουν ως κεντρικό θέμα τη Σελήνη στη ζωή των αρχαίων, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους-φροντιστές στην Αίθουσα του Παρθενώνα, από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "60 αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί για την Πανσέληνο"