Αθήνα
Την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά τη μαραθώνια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία τονίζει ότι καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης έπαιξε η καθολική αποδοχή των αιτημάτων της από όλα τα πολιτικά κόμματα, η πρόταση διαλόγου του πρωθυπουργού, αλλά και η έμπρακτη συμπαράσταση των Περιφερειαρχών.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον διάλογο και ελπίζουμε ότι έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτέλους και τις προτάσεις του υπουργού».

«Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, προχωρά απολύτως» τονίζει ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης σε ανακοίνωσή του. Ακόμη μιλά για αναιτιολόγητη ταλαιπωρία που ευτυχώς έληξε και παραδίδει στην κρίση του λαού όσους την στήριξαν.

«Η αναιτιολόγητη ταλαιπωρία της χώρας έληξε, αφήνοντας στην κρίση των πολιτών όσους την ενθάρρυναν και την στήριξαν. Όπως εξαρχής έχουμε ανακοινώσει, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, προχωρά απολύτως σύμφωνα με τη διαδικασία διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που έχουμε γνωστοποιήσει» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος είχε δηλώσει: «Δεν υφίσταται λόγος σε κενό χρόνο να συνεχίζουμε την απεργία.

» Έχω κάνει την πρόταση για λήξη της απεργίας, κάτι που συμφέρει τον κλάδο. Εάν δεν εισακουστώ ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη να οδηγήσουν τον κλάδο στην καταστροφή».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις ιδίως από τους εκπροσώπους του κλάδου της Περιφέρειας, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τελικά από την ψηφοφορία προέκυψε ότι 13 μέλη του ΔΣ τάχθηκαν υπέρ της λήξης, έναντι 6 κατά και 2 απουσίες (από τη Ρόδο και στη Σάμο).

Υπέρ της συνέχισης της απεργίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Πάτρα, καθώς και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη σημείωσε ότι οι απεργοί απέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα. «Και οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.»

Το σχόλιο του ΚΚΕ ήταν πως «δεν υπάρχει κακή και καλή απελευθέρωση με κανόνες, όπως προωθούν η κυβέρνηση, η ΝΔ και άλλα κόμματα, για να οδηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στον αποπροσανατολισμό, την ηττοπάθεια και την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων στον κλάδο των ταξί».

» Οι μικροί ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά τους: Καμιά αυταπάτη, προετοιμασία του αγώνα, μαζική καλή οργάνωση με καθαρούς στόχους και γραμμή σύγκρουσης ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Ο ΛΑΟΣ τονίζει: «Τώρα που ανεστάλη η απεργία των ιδιοκτητών Ταξί, καλό θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Ραγκούσης να πιάσει το τιμόνι για κανένα μήνα, ώστε να μάθει όσα δεν ξέρει για αυτό το εξειδικευμένο επάγγελμα.»
Αντιδράσεις: 
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί"