Αθήνα
Την ανάγκη οι χώρες της ευρωζώνης να δείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρομενος στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει την πρόταση για το ευρω-ομόλογο ή τουλάχιστον της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης, «ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει. Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους» καταλήγει.

Από πλευράς ΣΥΝ τονίζεται ότι οι «πανηγυρισμοί» για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής φαντάζουν ήδη μακρινοί. «Το θαύμα δεν υπήρξε ποτέ».

«Όταν εμείς υπογραμμίζαμε την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, η κυβέρνηση έλεγε ότι δίνουμε λάθος σήμα στις αγορές. Σήμερα αυτό καθίσταται αναγκαίο ως ένα πρώτο βήμα ενταγμένο σε μια συνολική δέσμη μέτρων και δομικών αλλαγών που θα υπερβαίνουν το νεοφιλελεύθερο δογματισμό που καθορίζει τις μέχρι τώρα αποφάσεις της ΕΕ».

Από πλευράς Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει επιθετικά και αποφασιστικά απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωζώνη. Οι ειλημμένες αποφάσεις, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και να τεθούν στο τραπέζι προτάσεις ριζοσπαστικής αντιμετώπισης της τακτικής των οίκων αξιολόγησης.

«Η Ελλάδα ωστόσο, οφείλει να υλοποιήσει άμεσα, δίχως άλλες αναβολές και καθυστερήσεις, τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να περιορίσει δραστικά το έλλειμμα της και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.

» Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την οικονομία μας αποτελεσματικά απέναντι στην κρίση χρέους που εξελίσσεται σε διεθνή υπόθεση».
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Η ευρωζώνη χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά και ταχύτητα στις αποφάσεις λέει ο Αντ.Σαμαράς"