Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κουταλά, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την 1η γιορτή της πατάτας, στην κεντρική πλατεία του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, το Σάββατο 30-07-2011, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και την έναρξη συγκομιδής της.

Στην εκδήλωση για την προώθηση του γευστικού και σημαντικού αυτού προϊόντος, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας και κοσμοσυρροή από 2000 περίπου πολίτες, όπου δοκίμασαν συνταγές και γεύσεις που περιείχαν ως βασικό συστατικό την πατάτα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο Αντί-περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Φαρμάκης και Χρήστος Χασικίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σταυρέλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γιώτης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Λέκκας, Γρηγόρης Καρπούζης και Θέμης Κουτσογκίλας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιεργητές της πατάτας, όπου στην ομιλία τους τόνισαν τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της καθώς και την πλούσια σε αξία και θρεπτικά χαρακτηριστικά της.

Επίσης, υπήρχε έκθεση μηχανημάτων παλαιάς και σύγχρονης τεχνολογίας για να κατανοήσουν οι καλεσμένοι την διαδικασία επεξεργασίας και προώθησης της στο εμπόριο.
Πέραν των εύγεστων φαγητών και την φιλοξενία των κατοίκων, στο τέλος της βραδιάς επακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας, με το συγκρότημα Νταβέλη-Κατσίγιαννη να συνεισφέρουν στο έπακρο στην κορύφωση του κεφιού και να απολαμβάνουν όλοι οι καλεσμένοι με ευχαρίστηση στην κεντρική πλατεία, φαγητό και διασκέδαση.
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Επιτυχημένη η γιορτή πατάτας στον Κουταλά..!"