Αρχισε το πάρτι των γόνων στη Συγγρού

3.8.11 Αναρτήθηκε από diogenis
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να συμβάλει στην εξάλειψη του χαρακτηρισμού «κληρονομική δημοκρατία» που είχε δώσει προ καιρού στο ελληνικό πολίτευμα, με αρκετή κακεντρέχεια, μια βρετανική εφημερίδα. Ωστόσο, αυτά που συμβαίνουν καλοκαιριάτικα στο κομματικό παρασκήνιο δείχνουν ότι στην πράξη εντελώς το αντίθετο ισχύει. Καθώς άρχισαν να κλείνουν - ανεπισήμως εννοείται - τα ψηφοδέλτια, η ΝΔ μετατρέπεται σε κόμμα των γόνων.
Νυν και πρώην βουλευτές προωθούν στις λίστες τα βλαστάρια τους, προς δόξαν των διακηρύξεων κατά της οικογενειοκρατίας. Ηδη κυκλοφορούν ονόματα υιών και θυγατέρων που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στις προσεχείς εκλογές. Ομοίως σίγουρη υποψηφιότητα φέρονται να έχουν εξασφαλίσει και ορισμένα μέλη της «προεδρικής φρουράς».
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ισχυρίζονται ότι η πρώτη παραβίαση της υπόσχεσης για καταπολέμηση του νεποτισμού προήλθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, όταν έδωσε το πράσινο φως για τη μετακόμιση της «ωραίας Ολγας» - Κεφαλογιάννη - από το Ρέθυμνο στην Α' Αθηνών. Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι κινήσεις για την άσκηση κληρονομικών δικαιωμάτων σε αρκετούς νομούς. Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, η υπόθεση της υποψηφιότητας των βλαστών θεωρείται τελειωμένη.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο Σπήλιος Διονυσίου Λιβανός θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Αιτωλοακαρνανία και ο υιός του Δημήτρη Κωστόπουλου, Νίκος στην Β' Αθηνών.
Ο Μανούσος Βολουδάκης, υιός του παλαιού βουλευτή, θα πολιτευθεί στα Χανιά. Στην Καρδίτσα η ιδέα της καθόδου στην πολιτική ενός εκ των υιών Σιούφα δεν περπάτησε, αλλά το όνομα θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο του Νομού αφού θα συμπεριληφθεί ένας εκ των εξαδέλφων του πρώην προέδρου της Βουλής.
ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ τα πράγματα έχουν άλλη τροπή καθώς φιλοδοξούν να κάνουν «την ίδια δουλειά με τον μπαμπά», τόσο η κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα - και γι' αυτό τον λόγο λέγεται ότι δεν ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη ο ίδιος - αλλά και ο υιός του Λευτέρη Παπαδημητρίου, με το πρόσθετο «προσόν» ότι φέρει το όνομα του παππού του Ντίνου, επίσης βουλευτή που κληροδότησε την έδρα στα παιδιά του.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ εκτείνονται και σε άλλα ονόματα, ακόμη πιο βαριά. Π.χ., ψιθυρίζεται η υποψηφιότητα και του έτερου υιού Βαρβιτσιώτη, του Θωμά, στη Λακωνία.
Από τη Συγγρού λένε επίσης ότι εφόσον κάποιο από τα παιδιά του Αχιλλέα Καραμανλή εκδηλώσει επιθυμία να διαδεχθεί τον πατέρα του στις Σέρρες, δεν πρόκειται να του πουν όχι.
ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ και οι υποψηφιότητες των ανθρώπων του προέδρου. Π.χ., ο Νότης Μηταράκης άνοιξε ήδη πολιτικό γραφείο επί της οδού Σκουφά και ο Κώστας Αρβανιτόπουλος κατευθύνεται προς τον Πειραιά, φρενάροντας έτσι την ιδέα να πολιτευθεί μέλος της οικογένειας του δημάρχου Μιχαλολιάκου. Η Βασιλική Τζότζολα έχει τόση βοήθεια στη Β' Αθηνών από το προεδρικό περιβάλλον ώστε θεωρείται ήδη «σκάνδαλο» η υποψηφιότητά της. Χώρια που υπάρχει μια θέση που περιμένει πάντα τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Επιπλέον, άρχισαν οι φήμες για τον υπεύθυνο Τύπου Γιώργο Μουρούτη. Από κοντά σκάνε μύτη και οι καραμανλικοί και ο Βαγγέλης Αντώναρος ζεσταίνει την υποψηφιότητά του στη Β' Αθηνών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 02 Αυγούστου 2011 στον "Μικροπολιτικό" στα Νέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με δημοσιεύμα της "Ημερησίας" υποψήφιος στην Κορινθία θα είναι και ο κ.Χρήστος Δήμας γιός του Σταύρου Δήμα..!
You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Αρχισε το πάρτι των γόνων στη Συγγρού"